Wil je bloggen op je site? Lees eerst deze tips

Wanneer je wil leren schrijven omdat je bijvoorbeeld van plan bent om een eigen blog te gaan starten, kunnen we je hier een aantal tips in geven. Er zijn namelijk wel een aantal methoden die je kunt gebruiken om zo goed mogelijk een blog te gaan schrijven.


Blog vaak en start met een ideeën lijst

Consistentie is belangrijk bij het schrijven van blogs. Je creëert hier tegelijkertijd vertrouwen mee. Plaats dus geregeld een nieuwe blog. Niet alleen voor je bezoekers is het belangrijk dat er vaak gepost wordt, ook voor zoekmachines zoals Bing of Google. De zoekmachine rankt actuele websites namelijk hoger dan websites waar heel lang niks mee gedaan is. Verder oefen je op deze manier veel met schrijven waardoor het je in het vervolg alleen maar makkelijker afgaat.

Start vooral ook met een goede ideeën lijst wanneer je je blog begint. Je moet immers wel voldoende deelonderwerpen hebben waar je over gaat schrijven. Als je bepaalde thema’s binnen voeding moet aanschrijven kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende opties: gezonde recepten voor traktaties of avondmaaltijden en kookboeken met gezonde recepten. Vanuit elk blogthema kun je vervolgens ook weer tot nieuwe ideeën komen. Onderzoek bijvoorbeeld de verschillende gevolgen van te veel suiker eten.

Wil je bloggen op je site Lees eerst deze tips


Gebruik goede headlines en duidelijke afbeeldingen

Kies ook voor de juiste headlines. Dit bepaalt namelijk in grote lijnen of mensen je berichten willen gaan lezen. Denk er ook even goed over na wat je hier gaat invullen. De headliner heeft vooral de bedoeling om nieuwsgierigheid en een bevredigend gevoel bij de lezer op te wekken.
Kies ook voor de juiste afbeeldingen bij je blog. Als je echt goed wil leren bloggen moet je wel leren afbeeldingen goed te gebruiken. Kies sowieso voor rechten vrije afbeeldingen en zet er een goede alt- tekst bij zodat Google beter weet waar je blog over gaat. Zoekmachines zien blogs met afbeeldingen sowieso als relevanter en zo wordt je blog sneller gevonden op Internet.


Wees uniek en verplaats je in je bezoekers

Zorg er verder voor dat je unieke content gebruikt, gebruik dus geen teksten die op dezelfde manier op een andere website beschreven staan. Professionele webteksten schrijven is misschien lastig, maar je kunt deze teksten beter omvormen tot een andere tekst en diverse teksten combineren. Google wil zoveel mogelijk relevante inhoud aanbieden aan de zoekmachine gebruikers en zal dubbele content opmerken en vervolgens minder tonen. Dit gaat dan weer ten koste van het aantal bezoekers.

Kijk ook goed naar welke antwoorden je wil geven aan je bezoekers. Je moet immers wel interessante en relevante informatie plaatsen. Zorg er daarom voor dat je wel een doel voor ogen hebt. Verplaats je hiervoor in de bezoeker; wat zou hij of zij willen weten en met welke reden? Als je bijvoorbeeld schrijft over biologische babyvoeding, dan is een persoon van je doelgroep waarschijnlijk benieuwd naar de gezondheidsvoordelen hiervan voor zijn of haar kind.